Για εμάς

Η ιστορία της μεσσηνιακής παστελοποιίας – ζαχαροπλαστικής Αφών Λάμπου ξεκινά το 1950, όταν τα έξι αδέρφια αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Καλαμάτα στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια. Ξεκινούν τη δραστηριότητά τους στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, με τη λειτουργία δύο κεντρικών ζαχαροπλαστείων στα «Ψαράκια» (Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου) και στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Από το 1955 έως το 1960 δραστηριοποιούνται και στην Αθήνα, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας. Το 1960 αγοράζουν την παστελοποιία του Κούση και συνεχίζουν την παραγωγή του παραδοσιακού παστελιού Καλαμάτας στην τάβλα, που είχε ήδη ιστορία 100 χρόνων. Η ιδέα της δημιουργίας συσκευασίας και τυποποίησης έδωσε νέα δυναμική στην οικογενειακή εταιρεία, την οποία εκσυγχρονίζουν και επεκτείνουν δημιουργώντας μια σύγχρονη βιοτεχνική μονάδα. Το 1987 μετακομίζουν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε ένα χώρο 1800 m2, όπου γίνεται μέχρι και σήμερα η παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής και παστελοποιίας. Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής των Αδελφών Λάμπου υπήρξε «Σχολή» για πολλούς υπαλλήλους τους που αργότερα άνοιξαν τις δικές τους επιχειρήσεις.

 

Σήμερα, η δεύτερη γενιά συνεχίζουμε να σεβόμαστε την παράδοση που μας κληροδότησαν οι γονείς μας και καθιέρωσαν την εταιρεία Λάμπου σαν το σήμα κατατεθέν των παραδοσιακών αυθεντικών γεύσεων της Καλαμάτας. Με μεράκι κι αυστηρές προδιαγραφές, αναζητούμε τα πιο αγνά υλικά και δημιουργούμε μοναδικές γεύσεις που κλειδώνονται στη μνήμη, παρέα με τις μεσσηνιακές ομορφιές, ενώ το έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας σας υποδέχεται με χαμόγελο και φροντίζει για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

lampou-palia

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου 1950

Μιαούλη & Μεθώνης 2017